2007-01-16

Puerto Madryn.

Després de fer 17 horetes en bus, hem arribat a Puerto Madryn, una petita ciutat a la costa de la Patagònia, a 1371 Km al sud de Buenos Aires.
Els primers en arribar i colonitzar aquesta costa van ser els galesos. La ciutat va ser fundada al 1886 pel Baró de Madryn.
Si bé queden poques cases d'estil galès, encara es mantenen certs costums com prendre el tè, la tarta negra galesa i escoltar algunes converses en galès.
També hem trobat constància de que aquí van arribar els catalans: Agustí Pujol va arribar a finals del segle XIX i va crear el seu imperi amb la comercialització de la llana de les ovelles patagòniques. Va construir-se una caseta d'estil modernista que actualment és la seu del Museu de Ciències Naturals i Oceanogràfic.
Pensàvem que podriem banyar-nos a la platgeta, però el fort vent típic de la Patagònia ens va treure les ganes. Però no ha importat perquè pots fer grans passejos per la platja, relaxar-te i anar a Península Valdés a veure "pingus", lleons i elefants marins.

Puerto Madryn.

Gal.les i Argentina.

La casa d'Agustí Pujol.

Passeig per les platges.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Ya se os encontraba a faltar, lo mejor la guardería, que envidia le habeis dado al Tejeringo, con lko que le gustan a el los animalicos

Pues hala a seguir, que nosotros aqui esperando a que nos envieis mas.

muchos besos